Ρεφλεξολογία και Υγεία για Όλους

Προσιτό – Άμεσα υλοποιήσιμο – Τεκμηριωμένο επιστημονικά Διήμερο επιμορφωτικό Σεμινάριο, γνωριμίας με τη Ρεφλεξολογία.

Για να δηλώσετε συμμετοχή
Επικοινωνήστε μαζί μας

Τι είναι η Ρεφλεξολογία;

Πρόκειται για μια ήπια, α-φάρμακο και συμβατή με την οργανική φυσιολογία, παροχή υπηρεσίας, φροντίδας και υποστήριξης. Βασίζεται στην επιστημονικά τεκμηριωμένη αντανακλαστική ιδιότητα του ανθρώπινου οργανισμού. Η ειδική περιφερική παρέμβαση σε συγκεκριμένες δομές, και ειδικά αντανακλαστικά σημεία και περιοχές, μετασχηματίζει το κεντρικό νευρικό σύστημα και βοηθά εξ-ολοκλήρου τον ανθρώπινο οργανισμό να χαλαρώσει, να διαλύσει τις εντάσεις και να οδηγηθεί σε εξ-ισορροπητικούς και σωστά λειτουργικούς ρυθμούς.
Χρονικά και τοπικά, κατά το παρελθόν και τη σύγχρονη ιστορία, υπήρξαν λόγοι όπου η παροχή υπηρεσίας του Αντανακλαστικού τρόπου φροντίδας και Αποκατάστασης, προσεγγίζονταν και στοιχειοθετούνταν σε έννοιες που φαίνονταν να είναι υποκειμενικές και μη τεκμηριωμένες.

Reflex therapy

Παρόλα αυτά, στο σύγχρονο κόσμο, υπάρχουν πια οι Φυσικές Επιστήμες. Οι όλο και περισσότερο βελτιούμενες, Επιστήμες της ανατομικής, της φυσιολογίας, της νεύρο-φυσιολογίας, και της γνωστικής ερμηνείας των μηχανισμών που απομακρύνουν την οργανική φυσιολογία. Επιστήμες και δεδομένα που τεκμηριώνουν με αξιοπιστία, ποιότητα, και ουσιαστικές μελέτες τη Ρεφλεξολογία.
Δηλαδή αυτόν τον ειδικό τρόπο στον οποίο, η πρόληψη, η ομαλοποίηση και η προσπάθεια για αποκατάσταση έρχεται από σημεία αντανακλαστικά και απομακρυσμένα από τη φαινομενική περιοχή πάθησης ή δυσλειτουργίας. Με άλλα λόγια η περιφερική παρέμβαση δεν προσφέρεται μηχανικά, αλλά αντανακλαστικά.
Σε αυτή την περίπτωση η Ρεφλεξολογία έρχεται συμπληρωματικά και επικουρικά να υποστηρίξει την οργανική φυσιολογία, καθώς εναρμονίζεται και συνεργάζεται με τις υπόλοιπες Ιατρικές ή Παραϊατρικές, υπηρεσίες υγείας.

Ταχύρυθμο σεμινάριο

Αυτό το διήμερο ταχύρυθμο σεμινάριο δημιουργήθηκε για να προσφέρει στους ανθρώπους τη γνώση της Ρεφλεξολογίας αλλά και την αναβάθμιση του ρόλου του Ρεφλεξολόγου σε σχέση με την παροχή υπηρεσίας του.

Διδάσκει τη βασική θεωρία της αντανακλαστικής ιδιότητας του ανθρώπινου οργανισμού και των αντανακλαστικών σημείων και τον τεκμηριωμένο, σωστό και ασφαλή τρόπο να προσφέρουμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις που να υποστηρίζουν μεθοδικά και με ακρίβεια την οργανική φυσιολογία.

Περιεχόμενα σεμιναρίου:

 • Ορισμός – Ιστορία της Ρεφλεξολογίας.
 • Σύγχρονα τεκμήρια που αναβαθμίζουν το ρόλο του Ρεφλεξολόγου.
 • Η έννοια της οργανικής φυσιολογίας και οι μηχανισμοί που μας απομακρύνουν από αυτή.
 • Αποτελέσματα της Ρεφλεξολογίας σε σχέση με την υποστήριξη της φυσιολογίας.
 • Επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν την αναλγητική, τη χαλαρωτική, την εξισορροπητική δράση της Ρεφλεξολογίας και τα υπόλοιπα αποτελέσματα που παρέχει.
 • Τα αντανακλαστικά, η αντανακλαστική ιδιότητα του ανθρώπου και η ωφέλεια ενεργοποίησής των.
 • Ανάλυση περιοχών στο ανθρώπινο σώμα που χρειάζονται Ρεφλεξολογική υποστήριξη.
 • Πρακτική άσκηση και εργαστήριο για την άμεση εμπειρία των τεχνικών και των χειρισμών Ρεφλεξολογίας.

Προσφέρονται:

 • Αναλυτικές σημειώσεις, η ύλη της εκπαίδευσης σε γραπτή και σε ηλεκτρονική μορφή (power point).
 • Βιβλιογραφία.
 • Προσαρμογή της ειδικότητας στο βιογραφικό-προφίλ του εκπαιδευόμενου.
 • Πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Διάρκεια Εκπαίδευσης:

 • 2 ημέρες.

Ημερομηνία Σεμιναρίου :
Σάββατο 07 – 10 – 2017, ώρες 9.30 – 14.30
Κυριακή 08 – 10 – 2017, ώρες 9.30 – 14.30

Διεύθυνση : Δημοσθένους 121 & Δαβάκη Καλλιθέα 1ος όροφος
(πλησίον ηλεκτρικού σταθμού Καλλιθέα, ή μέσω Σταθμού μετρό Συγγρού - Φίξ)